Λίστα Κρασιών

Λαγάρα λευκό

Με σταφύλια από επιλεγμένους κρητικούς αμπελώνες και ακολουθώντας την μέθοδο της λευκής κλασικής οινοποίησης, με ελεγχόμενη θερμοκρασία ζύμωσης, προσφέρουμε ένα ευχάριστο λευκό κρασί.

Πίνεται στους 10°C και συνοδεύει λευκά κρέατα με λευκές σάλτσες, ζυμαρικά, οστρακοειδή και ψάρια, καθώς και μαλακά τυριά.

Λαγάρα ροζέ

Με σταφύλια από επιλεγμένες κρητικές ποικιλίες, αφαίμαξη και κλασική λευκή οινοποίηση, με ελεγχόμενη θερμοκρασία ζύμωσης, προσφέρουμε ένα ευχάριστο ροζέ κρασί.

Πίνεται στους 14°C και μπορεί να συνδυαστεί με λευκά κρέατα, οστρακοειδή, λιπαρά ψάρια, κόκκινες, λευκές σάλτσες και φρουτοσαλάτες.

Λαγάρα ερυθρό

Με σταφύλια από επιλεγμένες κρητικές ποικιλίες και ακολουθώντας την μέθοδο της κλασικής ερυθρής οινοποίησης, με ελεγχόμενη θερμοκρασία ζύμωσης, προσφέρουμε ένα ευχάριστο κόκκινο κρασί.

Πίνεται στους 18°C και συνδυάζεται με γλυκόξινες γεύσεις, λαδερά με ώριμες ντομάτες, μουσακά, κόκκινα κρέατα και λιπαρά τυριά.

Κορφή λευκό

Παράγεται με την μέθοδο της προζυμωτικής εκχύλισης και στη συνέχεια της κλασικής λευκής οινοποίησης. Αρώματα φρούτων όπως βερίκοκου και ροδάκινου αλλά και εσπεριδοειδών με υποψία λάιμ. Στόμα ισορροπημένο, στρογγυλό, με τραγανή οξύτητα και με ιδιαίτερα αρωματικό χαρακτήρα στην επίγευση.

Πίνεται στους 12 °C και μπορεί να συνδυαστεί με λευκά κρέατα, λευκές σάλτσες, πατάτες ογκρατέν, σαλάτες λαχανικών, όστρακα και ψαριά.

Κορφή ροζέ

Παράγεται με την μέθοδο της ψυχρής αφαίμαξης και στη συνέχεια της κλασικής λευκής οινοποίησης. Απίθανο τριανταφυλλί χρώμα με αρώματα τριαντάφυλλου, φράουλας και κόκκινων φρούτων. Στόμα δροσερό και πικάντικο, ισορροπημένο, με ηπία οξύτητα και γεμάτη επίγευση.

Πίνεται στους 14 °C και μπορεί να συνοδεύσει λιπαρά ψαριά, μέτρια τυριά, λευκά κρέατα, λευκές και κόκκινες ελαφριές σάλτσες, οστρακοειδή και θαλασσινά.

Κορφή ερυθρό

Παράγεται με την μέθοδο της κλασικής, ερυθρής οινοποίησης και παλιώνεται για 6 μήνες σε γαλλικά βαρέλια δρυός. Πιπεράτο, με αρώματα κόκκινων και μαύρων φρούτων, μαρμελάδας βύσσινου και φραγκοστάφυλου, βανίλιας, καπνού και σοκολάτας. Στόμα ισορροπημένο, στρογγυλό, με φινετσάτες τανίνες και ζουμερή επίγευση.

Πίνεται στους 18°C και συνδυάζεται με κόκκινα κρέατα και κόκκινες σάλτσες, κοκορέτσι, καλοσιτεμένα κρέατα στην σχάρα, πικάντικες γεύσεις και λιπαρά τυριά.

Γλυκιά Αμαλία ροζέ ημίγλυκο

Παράγεται με την κλασσική ερυθρή οινοποίηση από Κρητικές ποικιλίες σταφυλιών με αρώματα από βύσσινο, μαρμελάδα κεράσι και μπαχαρικά, γεμάτο, με καλή δομή και εκπληκτική ισορροπία, με μακριά και νόστιμη επίγευση.

Σερβίρεται στους 16OC και μπορεί να συνοδεύσει πικάντικα τυριά, μακαρονάδες με κιμά, τρούφες και ξηρά φρούτα.